Om Mika 

 

Godklumpen og gullgutten vår, Mika, en liten JRT, ble født på Nesodden 12. april 2008. Han var den første av fem som kom til verden. Kullet bestod av to tisper og tre hann-hunder.

 

Matmor hadde egentlig planlagt å anskaffe en tispe, men tok allikevel turen til Nesodden selv om tispene allerede var tinget på. Så det gikk da altså ikke helt som planlagt, før hun reiste hjem var allerede valget landet på Mika, den gangen kalt Lafayette.

 

Ventetiden føltes superlang før vi fikk Mika hjem, i tillegg måtte vi utsette hentingen et par uker pga. ferie. Men da vi først fikk hentet ham så var gleden enorm! Vi var litt nervøse, men turen til hytta gikk veldig fint uten noen form for piping eller tissing i bilen.Og etter tre dager på gulvet, sov Mika alene i buret sitt uten så mye som et lite klynk, kun når han måtte ut på do.  

 

Vi oppdaget raskt at Mika var en liten pingle, ikke noen typisk JRT. Det meste var egentlig ganske skummelt og måtte sjekkes ut først, og han holdt seg stort sett sammen med oss. Bare det å gå rundt  hushjørnet alene var superskummelt, men selvtilliten har definintivt vokst med alderen og nå er ihvertfall ikke det noe problem! Men han sliter fortsatt med vann, og han går helst utenom alle sølepytter og er ingenfrivillig badenymfe. :-)

 

I løpet av Mikas første sommer ble det også mye tid hos Mormor og Bestefar. Matmor måtte på jobb, ogda var det superheldig at Bestefar akkurat hadde gått av med pensjon! Idag blir han superhappy hver gang vi skal til Bestefar, som er en av de mest tålmodige menneskene vi kjenner!

 

Bjerkøya, hytta til Farfar og Farmor, har også blitt et sted hvor Mika storkoser seg og syns det er stas å være!

 

Hele familien er blitt sjarmert av sjarmtrollet vårt, og det er vi veldig glade for!

 

I august 2008 startet vi på valpekurs hos Din Beste Venn, og etter det fulgte både grunnkurs og videregående I kurs. Mika gjorde det godt hele veien, og lærte fort alle nye øvelser. Den største utfordringen har vel kanskje vært at han skjønte fort forskjellen på trening og hjemme. Men vi kan ikke klage. Han er stort sett well behaved og en rolig godgutt.

 

I mai 2009 tok vi et helgkurs i agility hos Din Beste Venn og begynte deretter å trene agility med Rykkinn Hundeklubb. Og her lærte vi masse! På høsten igjen tok vi også agility videregående kurs. Mika var kjempeflink, men slet med å gå over bommen, så det brukte vi litt tid på. Men etter at jeg klatret opp på møne på en trening, og han kom seg over den, ble bommen null problem.

 

Idag er det vippa som står igjen. Den er fortsatt veldig skummel, men det kommer nok etterhvert. Slalomen har vært en stor utfordring, men etter at vi oppdaget Kong Wubba, var det som om han ikke har gjort noe annet! Så vi håper vippa kommer etterhvert!

 

I planene fremover ligger både kurs i rally lydighet og sporing, så det blir spennende. Vi har så vidt snust litt på rally, og det virker veldig morsomt, og Mika er kjempeflink her også!

 

Sjekk både bloggen og galleriet og følge med på fremgangen vår!

 

 

 

 

 

 

mikadog.com © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

www.mikadog.com